HAYIRSEVER İŞADAMI SALİH ÖREN TARAFINDAN FİNANSE EDİLEN OKUL KÜTÜPHANEMİZİN YAPIMI TAMAMLANDI

0-6 yaş aralığını kapsayan okul öncesi dönem, çocukların fiziksel, bilişsel, sosyal-duygusal ve dil gelişim alanlarında temel beceri, alışkanlık ve tutumlarının oluştuğu kritik bir dönemdir. Bu dönemde çocukların hayal güçlerinin, yaratıcılıklarının, dil becerilerinin gelişmesi, erken okuryazarlık kazanımlarına ulaşmaları, kitap ve okuma sevgisi kazanmaları, ilkokula hazır bulunuşluklarının sağlanması için nitelikli çocuk kitaplarıyla tanışmaları son derece önemlidir. Yapılan araştırmalar bebekliklerinden itibaren nitelikli çocuk kitaplarıyla buluşturulan çocukların dil becerilerinin daha az okunan yaşıtlarına göre ciddi anlamda ileri olduğunu göstermiştir. Bu yüzden çocukların eğitime ilk katıldıkları yer olan okul öncesi eğitim kurumlarının çocukların geldikleri çevre, sosyoekonomik düzey, aile, cinsiyet gibi durumlardan kaynaklanan farklılıklarını eşit duruma getirecek ve her çocuğu nitelikli çocuk kitaplarıyla buluşturacak kitap merkezlerinin ve kütüphanelerinin olması çok önemlidir. Bu sebeple okulumuza kurduğumuz kütüphane ile çocukları kitaplarla buluşturmanın yanı sıra onların ilgisini ve merakını çekecek ve çocuklara keyif verecek bir kütüphane sunmayı amaçladık. Bu sayede çocukların sınıf haricinde vakit geçirebilecekleri, eğlenerek öğrenecekleri, çocukların ruhuna hitap eden bir kütüphaneyi okulumuza kazandırdık. Yenice Hüsamettin –Fatime Anaokuluna bu kütüphaneyi kazandıran hayırsever işadamı Salih Ören'e okulumuz adına çok teşekkür ederiz. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat ÇORBACI ve Şube Müdürlerimize sonsuz teşekkürler.. Kütüphanemizin işçiliğini yapan İbrahim Kılıç emeklerine sağlık... Harika bir tasarım oldu..

28.04.2022 926

28-04-202228-04-202228-04-202228-04-202228-04-2022